ШКОЛА ЗА АЛКОХОЛИЦИ

.!.

buy Star Trek V: The Final Frontier 23.04.2008

Според резултатите от огласено наскоро изследване по програма за превенция на употребата на упойващи вещества в 9 европейски града, софийските ученици са на първо място по напиване, на второ място по всекидневно пушене и опитване на канабис или друг нелегален опиат.

В рубриката Евроатлантически седмичник на радио Дойче веле Георги Папакочев се спира върху проблема:

ГП: В края на миналата седмица завеждащият лекар на Клиниката по детска токсикология в София направи следното изявление: „Все повече деца пият алкохол, както редовно, така и инцидентно. Тенденцията се забелязва от последните години, като децата пият много и през ваканциите. Учениците на практика консумират всякакъв алкохол”.
Изявлението беше направено по повод поредната група от трима непълнолетни пациенти, докарани в несвяст в Института за бърза медицинска помощ „Пирогов”, които погълнали неизвестно количество алкохол в кафене, намиращо се непосредствено до тяхното училище. Това се е случило в обедните часове на учебен делничен ден.
Фактът, че в България пиянството се е превърнало в любимо „занимание” и „основателен” повод за национална гордост е известно отдавна. Преминало през консумацията на откровено токсични, произведени в домашни условия, видове фалшив алкохол, изстрадало мъките на прехода с евтини наливни концентрати, източвани от пластмасови бидони, закалено в битките около фалшивите бандероли и продължило

„славните традиции” на битовия алкохолизъм,

масовото пиянство отдавна е обхванало и децата. Дори непълнолетните.
Според анкетирани 16, 17 и 18 годишни софиянчета, през последния месец те са се напивали поне веднаж. Здраво при това. Най-популярна е бирата, след нея – виното и на трето място са концентратите.
Причините?
Те са разнообразни. Да се направят на възрастни, да се откроят през междучасията и училищните екскурзии, да впечатлят своята симпатия или просто да усетят „тръпката” на безпаметството, особено ако то бъде комбинирано с твърд алкохол, енергийна напитка и цигара с марихуана. Лекарите вече не се учудват на 12-годишни ученици или ученички, погълнали по половин бутилка водка. Водят им и 3-4 годишни деца, които „опитвали” от чашите на родителите си.

Уязвимата детска психика „търси алкохола”

и по други причини. Рекламите на спиртни напитки се леят като водопад от електронните медии. Най-секси билбордовете по улиците и снимки в списанията са свързани с чашката и нейното градусово съдържание. Изобилието на видове и марки евтино пиене надхвърля многократно асортимента на безалкохолните напитки или сокове. Липсата на контрол и авторитет на учители и институции на практика толерира консумацията, „светъл пример” за която обикновено дават родителите в къщи.
Така освен демографски намаляващо, зле подготвено в училище и неспортуващо, „ най-ценното бъдеще на нацията” расте впиянчено и дрогиращо се. Поради което само след броени години то ще се превърне в поредната бомба със закъснител за една нация, която се очертават като дом и школа за алкохолиците на Европа.
Което днес в нечии уши вероятно е повод за гордост. При това – национална. is soma a benzo

The Marrying Man psp

Blow Out dvdrip

How the Grinch Stole Christmas! dvdrip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *