ЧИСТИЛИЩЕТО ПАРЛАМЕНТ

Все повече клиенти на следствието и прокуратурата започват да гледат на членството в българския парламент не само като на убежище от съдебното преследване, но и като начин за очистване от криминалните „грехове” . Това показват факти  от отминаващата седмица.
Според католическата църква душите на покаялите се преди смъртта грешни християни попадат в т.нар.”чистилище”, където ако успеят с мъки, страдания и страстни молитви да изкупят прегрешенията си, могат да бъдат удостоени с вечното блаженство. Реално живи клиенти на следствието и прокуратурата в православна България вече се възползуваха от празнотите в изборното законодателство, като си осигуриха т.нар.”наказателна НЕотговорност” като кандидати за депутати в 41-то Народно събрание. Съдебните процедурите по разследването срещу тях бяха замразени и от следствения арест и съдебните зали те с летящ старт са озоваха в центъра на предизборната надпревара.
Групата на преследваните от правосъдието кандидат-депутати се оказа внушителна. Сред тях са доскорошен партиен лидер, прославил се с далаверите си около популярен футболен клуб и фалирал вече металургичен комбинат; двама дебеловрати не братя, а „братоци”, успели геройски да превърнат в началото на 21-век китен град в Югозападна България в свое феодално владение; член на „делова” група, обвинена за злоупотреби със 7.5 милиона европейски пари с фалшиви документи,

делото срещу която се наблюдава с особено внимание от ЕС и службата за борба с измамите ОЛАФ.

Броят на групата щеше да е с двама по-голям, но въпросните баща и син от Варна, пошли сводници и трафикатни на хора, успяха да постигнат споразумение със съда и се отказаха от изборната надпревара за да излежат надлежно зад решетките предложените им редуцирани присъди.
Ако на 5 юли всички тези находчиви българи получат достатъчното доверие на избирателите  и вместо в затворническата килия попаднат в парламента, това ще бъде началото на тяхното истинско духовно и морално пречистване. Защитавани от депутатския имунитет в продължение на 4 години, те ще страдат искрено по банките в пленарната зала на Народното събрание и ще отправят от парламентарната трибуна горещи слова на благодарност  към своите спасители от електората. Междувременно със закупени специфични за обвиненията към тях

юридически „индулгенции”

със сигурност до края на мандата ще успеят да се пречистят дотам, за да могат с чиста съвест и съдебно минало да се върнат обратно в българското гражданско „блаженство”. При това съвсем приживе.
Ако на изборната надпревара се провалят, най-вероятно всеопрощаващият български съд пак ще зачете родолюбивите им пориви и намерения и в крайна сметка отново те ще се радват на слънцето, черешите, народната обич и безкрайните бизнес възможности за осребряването на тази обич.
Губещият, както обикновено, ще си остане  най-корумпираната и бедна държава в ЕС. Това, обаче, няма никакво значение след като в нея не само съществува, но и успешно функционира институцията „чистилище”, прикрита зад законодателните си функции.  И разположена в самия център на нейната разбита и мръсна столица!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *