ЦАП-ЦАРАП ИЛИ „КРАДЛИВОТО ОВЧАРЧЕ”

На фона на ескалиращите социални протести на металурзи, фермери и млекопроизводители, България съвсем естествено се нареди и в списъка за най-големи измами с европейски средства, изготвен от британската неправителствена организация „Отворена Европа”.
Едва ли „омлетната” битка със сурови яйца между протестиращите в София кремиковски металурзи и чиновниците от икономическото министерство в началото на седмицата можа да впечатли европейското, а още по-малко българското гражданство.
Сеирът, както в региона наричат смехотворния позор, е мимолетно удоволствие за тълпата, което обикновено приключва бързо.
След 18 години пътуване в демокрацията днес българинът се впечатлява от други неща. Като, например, от  т.нар.”спектакълни кражби”, при които задигнатите предмети и имущество са толкова невероятни, че могат да се мерят със световните постижения в този занаят.
В цивилизования крайдунавски град Русе миналата седмица

ловки „мургави европейци” с фалшифициран кметски подпис Tremors 3: Back to Perfection movie The Hunt for Red October release

са демонтирали за старо желязо цяла автобусна спирка на централен градски булевард. Щетите са символични, само 2500 евро, но „професионалния кураж” на извършителите е действително впечатляващ.
В същото време София стана свидетел на друг рекорд в мошеническата изобретателност. Апетитен имот, квартална градинка от 15 декара в центъра на града, беше откраднат „документално” заедно с терена под стара градска черква върху нея, за да бъде ипотекиран в банката срещу солидна сума. Това се случи седмици след „великолепния” удар на брата на шефа на българското контраразузнаване, който по подобна схема „вкара” паричния еквивалент на 14 декара скъпа площ в собствения си джоб.
Междувременно местното гражданство научи за съществуването на

ромска, гробарска и полицейска мафия,

които подпомагали логистично и практически крупните имотни далавери в страната и по този начин беше мотивирана тъжната европейска констатация, че държавата е на последно място сред 27-те по удовлетвореност от живота.
Така класирането на страната от неправителствената британска организация „Опън Юръп” на почетно място, с 4 крупни измами с европейски средства сред 100-те рекордьори в съюза, се оказва безинтересна подробност на банално известно явление. Така предстоящото второ, само за няколко седмици, посещение в София на ръководителя на европейската служба за разследване на финансовите престъпления ОЛАФ си е една чиста формалност на фона на разследваните още 30 случая на източване на евро фондове от български фирми.

That Thing You Do! dvdrip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *