ТЪЖНИТЕ РЕКОРДИ

През последната година най-новата членка на ЕС – България спокойно може да се нареди в отрицателната класация на рекордите на Гинес.
Превъзходната степен „най”, с която светът титулова отрицателните постижения на България през последните 12 месеца,  вече се е превърнала в рутинно упражнение, което едва ли впечатлява някого. Освен, може би, любителите на рекордни статистики.
Още в края на миналата година редовното Европейско социално изследване констатира, че българите са най-неудовлетворени сред гражданите на ЕС от жизнения си стандарт и от живота си като цяло, че са най-недоверчивата нация, но в замяна на това, вероятно компенсаторно, имат висока самооценка за себе си. В средата на годината експертите от  „Евростат” отчетоха онова, в което едва ли някой български гражданин се е съмнявал, а именно, че

по брутен вътрешен продукт страната е най-бедната в ЕС The Self Destruction of the Ultimate Warrior psp Jane Austen's Mafia! full movie

и успоредно с това тя е сред първите по смъртност в резултат на сърдечно-съдови заболявания и е безспорно първа по броя на жените пушачки.
Споменатите данни логично потвърждават и  безрадостните констатации на Националния статистически институт от декември миналата година, че българите „се радват” на най-ниска раждаемост и на най-висока смъртност в ЕС, в резултат на което отрицателният „прираст” на държавата е, че тя намалява с 40 хиляди човека годишно.
Освен хора с тежки личностни и здравословни проблеми, българите се оказаха и най-корумпираните в Европа. Тазгодишните септемврийски изследвания на „Прозрачност без граници” се допълват от изводите на четеният в цял свят американски „Ню Йорк таймс”, че при огромната престъпност в страната „Животът на политиците струва също толкова евтино, колкото и куршумите” . Като вече двугодишна членка на ЕС България

заема твърдо последното, 27-мо място, по изпълнение целите на Лисабонската стратегия

buy Tennis Racquet

Uncle Buck trailer

Lady in the Lake hd

Out of the Frying Pan Into the Firing Line dvd

– информационно общество, либерализирани пазари, социално включване, устойчиво развитие. Поне това сочат резултатите от четвъртото проучване тези дни на експерти на Световния икономически форум.
Това лято, отново „Евростат” присъди шампионското място на страната за най-сериозно поскъпване на храните, а „Евробарометър” отчете, че  младите българи са сред най-незаинтересуваните от политика и обществена дейност и най-зависими от финансовата помощ на родителите си.
В началото на седмицата  България отбеляза и друг своеобразен рекорд – тя се оказа държавата, най-дълго толерирала най-големият отровител на природата в софийското поле и „най-черната дупка” за национални ресурси –  гордостта на някогашната „българо-съветска дружба”, ръждясалата железарна „Кремиковци”.
Така 2008-ма вече е  година на националните рекорди.
На тъжните, естествено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *