СЛЪНЧАСВАНЕ

 08.08.2008

Летните горещини не се отразяват добре върху българската национална психика. Най-зле, обаче, те въздействуват върху психиката на някои политици.

Ходенето с овчи калпак или кърпа  на главата през знойните летни месеци е било правило за българина през годините и всяко негово неспазване е водело до т.нар.”слънчасване”. Когато незащитеният от сянка или шапка човешки мозък „пламне” до 40 градуса на слънце, той става неадекватен и опасен.
Как иначе да си обясним непреставащите опити на българина да гони олимпийски и световни рекорди по шофиране в пияно състояние? През седмицата 25-годишен жител на Велинградско село успя да подкара автомобила си с невъзможните 8, 15 промила алкохол в кръвта, количество, което за обикновените човешки индивиди означава неминуема смърт от алкохолно отравяне! Рекордът е абсолютен, независимо дали е поставен със или без шапка на главата!

Висока лятна температура под калимявката Uncle Buck rip

The Visitor dvd

е развил и игумена на Гложенския манастир Панкратий, който внезапно се  превъплътил в пироман – след като умишлено подпалил канцеларията в манастира  и изпепелил собствения си автомобил, той отново опитал да „доизгори” поверената му обител, след което бил въдворен и отлъчен.
Слънчевата горещина удари в главата и персонала на бургаската морга, който проплака от липса на климатична техника и от непоносимата миризма, идваща от останките на нейните клиенти. Като сигурен симптом за топлинен шок, обаче, се оказа „професионалното” признание на лекарите, че аутопсиите се правели с ръждясали кухненски ножове и домашни ножици.
Много тежко понесе високите температури и лидерът на СДС Пламен Юруков, който обладан в августовската жега от опозиционен ентусиазъм каза в медиите нещо, заради което

в САЩ би бил поставен светкавично на електрическия стол ,

а в Европа би си гарантирал продължително и сложно лечение при специалист. Все пак призивът му  към българското гражданство да не плаща данъци, докато правителството не падне, най-вероятно вече се радва на растяща подкрепа сред населението и то не само до падането на този кабинет…
Засега жегите изглеждат  най-фатални за управляващите. Защото да твърдиш като премиера Станишев, макар и на Бузлуджа, че „знаеш как може да се изгради България след пет години”, когато под краката ти ври и кипи, а компрометираната пред Европа страна е изправена пред тежка социална есен и евентуални предсрочни избори, е съвсем нездрава проява.
Но, така е когато ходиш в горещината без овчи калпак или шапка. Сиреч, когато започнеш да слънчасваш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *