ПРЕВЪЗХОДНА СТЕПЕН С ОТРИЦАТЕЛЕН ЗНАК

Поредната криза с боклука е възможно да превърне София в най-мръсната европейска столица, като така ще бъде продължена класацията на отрицателните „рекорди”, регистрирани през последните месеци в страната.
Европа обича статистиките и не се притеснява да ги прави редовно – все пак те са своеобразно огледало на членките в „клуба на богатите”, както българските медии наричаха ЕС преди 2007 година. Превъзходната степен с отрицателен знак, която маркира българските реалности напоследък, илюстрира недвусмислено посоката, в която се движи най-бедната европейска членка през третата година от пребиваването си във въпросния клуб.
В доклад на Министерството на околната среда и водите, разпространен тези дни от АФП се констатира, че

българският въздух е най-замърсен в Европа

Weapons divx

Under the Radar rip

със своите 55 микрограма прах на кубичен метър, а сателитния на столицата град Перник е с почти световното постижение по замърсеност от 71 микрограма на кубически метър. Този въздух с нож да го режеш, камо ли да го дишаш, биха казали лекарите!
Само за първите два месеца от годината страната е постигнала и друг европейски рекорд – в т.нар.”социални домове”, както неизвестно защо наричат сиропиталищата, са  били захвърлени над 200 деца до три годишна възраст. Според местната Фондация „За нашите деца” в момента близо 9000 деца са на държавно отглеждане, като 70 на сто от тях били от ромски произход.
В края на февруари европейската статистическа агенция Евростат определи като

най-бедния район на континента Северозападна България.

Неговите жители са имали БВП от 2600 евро на глава от населението, което е 25 на сто от средния в Европа. Така в най-сиромашката членка на ЕС беше идентифицирано и местообитаването на нейното най-бедно население. Това, обаче, не означава, че българина се радва на евтини стоки. Напротив. Според изследване на една от авторитетните български финансови интернет-страници, населението на страната е принудено да купува най-скъпия в света пакет от девет  всекидневни стоки – бензин, захар, прясно мляко, замразено пиле и други. Сравнителното изследване е показало, че цигарите и кока-колата са най-евтини в страната, която праща своите джебчийки чак в Австралия и чиито граждани  нямат никакво доверие към институциите на многопартийната демокрация – политическите партии, парламентът и правителството, както констатираха в голямо европейско изследване в началото на март група авторитетни български социолози.
Така от началото на годината рекордите валят и нищо чудно, поредната боклучена криза да класира София сред най-мръсните градове не само в Европа, но и на Балканите. Което едва ли ще направи някому в страната по-голямо впечатление от местния рекорд на пернишки пияница, който през миналата година е нощувал над 100 пъти в градския отрезвител.The Contract divx Supernova Match.Dead movie download High Plains Drifter full movie Hit and Run divx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *