ПАТРИОТИЧНИ „ГЕЙ” ИГРИЧКИ

       02.07.2008
Заключителната фаза на първия за България гей – парад, състоял се в София в края на седмицата, премина страхливо под зорката охрана на полицията. Продължилите повече от седмица предшестващи „събитието” разправии около него, обаче, разкриха някои аналогии.
Преди година в  България експлодира скандала около т.нар.  случай „Батак”. Тогава за по-малко от денонощие дежурните официални „патриоти”, с активното съдействие на най-мощните печатни и електронни медии, накараха обществото да  се затресе в „справедлив гняв” срещу усилията на двама учени -германец и българка – да организират академична конференция, в дъното на която стоеше не друго, а картина на полски художник, нарисувана няколко години след „Баташкото клане” в края на 19 век. Кампанията тогава съвпадна с разкриването на принадлежността на агента „Гоце” към комунистическите тайни служби, както и с поредните  неблагополучия  в управлението на тройната коалиция.
Само година по-късно

 „здравите” хетеросексуални сили в българското общество,

предвождани отново от крайни националисти, възроптаха остро срещу традиционния за ваканционна Европа и първи за България парад на хората с „лесбийска, хомосексуална, бисексуална и трансполова” ориентация, според определението на „Амнести интернешънъл”. Въпреки показателно широката медийна трибуна, предоставена за изразяване  на отново „справедливия гняв” на най-крайните стражи за сексуалната праволинейност на българина, техните призиви за забрана на парада и инкриминирането на хомосексуализма  бяха подкрепени единствено от висшия клир на Българската православна църква, който дежурно привидя в подготвяното „шоу” опасността от нов „Содом и Гомор”.
Това, естествено, не се случи, за сметка на факта, че в продължение на повече от седмица с публичните медийни разправии да има или не гей парад в София

общественото внимание беше съзнателно манипулирано и отклонявано 2001: A Space Odyssey film Coffee and Cigarettes divx The Night James Brown Saved Boston release

Body Double movie

встрани от градушката страховити за управлението събития. Цените на тока и парното бяха повишени до рекордни равнища, билетите за мръсния, нередовен и технически опасен градски транспорт стават непосилни за гражданите на най-бедната европейска държава, храната поскъпна шокиращо и като капак на всичко от Брюксел отново спряха поредните средства по програма САПАРД, с което бяха блокирани 571 проекта.
В аналогията със скандала „Батак” от миналата година на този етап липсваше единствено елемента „досиета”. Той вероятно е пазен за след 23 юли, когато ще се появи очаквания с леден ужас временен доклад на ЕК по „Правосъдието и вътрешния ред”.  Тогава отклоняващия общественото внимание ПР маньовър ще следва  да бъде достатъчно ефектен  и  пропорционален на заплахата.
И отново патриотичен, естествено.

Dead End full movie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *