КОРАБОКРУШЕНЦИ

Пробойните в кораба на управляващата България тристранна коалиция се увеличават и перспективата БСП да не докара  управлението си до спасителен бряг става все по-реална.
Ефектът от „наслагващите се кризи” в България, както ги определи не друг, а държавния глава Първанов, вече става видим в настроенията на екипажа  на управленската гемия. С инстинкта на плъхове от потъващ кораб, те вече се оглеждат за спасение във вълните на разбуненото политическо море.
Силно притеснена от безрадостната възможност да не реализира пълен управленски мандат преди предстоящите парламентарни избори, социалистическата партия вместо да консолидира собствените си редици, продължава да затъва все по-дълбоко в бездната на управленските си и политически грешки.  Хаотичните мерки на новия вътрешен министър за изправяне на крака на повереното му ведомство се оказаха точно толкова неуспешни, колкото и изпълнението на конкретните му задачи, около протестната вълна. Безсмислените изявления и действия на министъра на икономиката и енергетиката около газовата криза създадоха

допълнителни вибрации в нестабилния корпус на властта.

Критиките през седмицата на гостуващия в София заместник-председател на ЕК и комисар по правосъдие и вътрешен ред Жак Баро по адрес на намиращата се от години в състояние на ступор българска съдебна система подсказаха и изводите, които ще направят авторите на междинния доклад на Комисията през февруари без въобще да се трогнат от воплите на премиера Станишев, че управлението се нуждаело „както от критика, така и от насърчаване и подкрепа” в борбата срещу корупцията и организираната престъпност.
В условията на цялата управленска неразбория около кризата, газова и глобално – финансова, около спрените европари, около клокочещото обществено недоволство, коалиционният партньор НДСВ, който отдавна се намира под натиска на своите избиратели да напусне коалиционния екипаж реши, че е време да покаже политически характер и настоя категорично предстоящите евродепутатски и парламентарни избори да бъдат произведени в един ден, обяви, че

„гениалната” идея за повторното отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй” Sex in the Ancient World: Egyptian Erotica dvd

The Magdalene Sisters divx

Dancer in the Dark full download Paul Blart: Mall Cop

е най-скъпата предизборна кампания за БСП, подписа безусловно на своя глава Обществения договор за провеждане на свободни избори и поиска компенсации от „свещената крава” за социалистите – Москва, за загубите от газовата криза. Като капак на този етап, президентът Първанов съвсем не изненадващо, а по-скоро целенасочено подкрепи НДСВ за едновременния двоен вот, като през следващите дни вероятно ще продължи критичната линия по темата за „завитите гайки от времето на Тодор Живков” от сегашното управление.
Така останалата без мачта и  сериозно повредена от бурите гемия на сегашното управление в България започва да се пълни все по-застрашително с вода. Дали ще доплава до спасителния юнски бряг или екипажа й ще наскача в морето със спасителните си пояси ще се разбере скоро още през пролетта.
Дотогава драмите и изпитанията на политическите корабокрушенци със сигурност ще продължат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *