ИСТИНАТА И ОЩИПАНАТА МОМА

Общинската организация на БСП в Плевен заклейми в декларация излъчения по CNN репортаж на британската независима телевизия ITN за тежкия живот в ромско гето в града по време на газовата криза.
Краткият репортаж, излъчен по световната тв мрежа CNN може да бъде видян  и на интернет-страницата YouTube. Така неговите автори застават отговорно зад заснетите сюжети, като оставят на зрителите да преценят дали става въпрос за „тенденциозен материал”, който според водача на общинското БСП в Плевен Любомир Петков „дискредитира облика” на града и на „целокупния плевенски народ”, както сам се изразява червеният лидер.
В репортажа, заснет в обитаван от над 300 роми жилищен блок в покрайнините на града, са показани набързо

мизерията и студът, в които живеят тези хора,

buy The Lives of a Bengal Lancer

и те не са причинени от газовата криза/ оказа се, че абонатната станция на парната инсталация е била разрязана за скрап и продадена още преди 20 години/, а са резултат от неспособността на „местните политици да им окажат някаква помощ”, както разказва една от интервюираните жени.
Тъкмо това е засегнало червените общинари по същия начин, по който британската корпорация ББС през последните години непрекъснато „засягаше” безобразията в страната, което накара през миналата година държавният глава Георги Първанов да заподозре подобни  репортажи като част от „антибългарска кампания”, а видния плевенчанин и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков да размаха заплашително пръст със заканата, че ще бъде „безкомпромисен към всички случаи на очерняне на страната от чужденци, подаващи фалшиви сигнали”. Причина за гнева на Румен Петков тогава беше заснетият от репортери на ББС със скрита камера

филм за продажба на бебета и трафик на деца във Варна.

Million Dollar Baby move Tarzan Escapes dvd

Трудната битка на сегашното българско правителство със западните медии от страните членки на ЕС се води отдавна. През 2004 година британската медийна корпорация с унищожителен филм детронира несменяемия председател на БОК Иван Славков като го уличи в корупция, а през 2007 година филма на Кейт Блюет „Изоставените деца в България” извади на показ пред света ужасяващите условия, в които вегетират деца с увреждания в дома в Могилино. С предсрочното прекратяване на лиценза за излъчване в България на Световната служба на ББС   и с реакциите си на „ощипана мома” властите си въобразиха, че вземат реванш за щетите върху своя имидж, но…отново сбъркаха.
Защото крайната победа винаги е на страната на истината. Същата тази истина, която така много плаши някои в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *