ИНФОРМИРАН ИЗБОР И СРЕДЕН ПРЪСТ

На изборите за евродепутати през 2007 година в България най-пасивни се оказаха избирателите до 30-годишна възраст. Ще гласуват ли по-масово българските млади хора на 7 юни тази година?
В края на абитуриентските балове тези дни, на претрупана с хора автобусна спирка, станах свидетел на любопитна сцена. Висящи от накичени с балони очакващи  светофара автомобили, току-що завършили гимназия момчета и момичета правеха неистови опити да привлекат вниманието на унилите пътници на спирката. Те танцуваха, крещяха, провокираха с шеги  – но без успех. Никой не направи труда да им махне  с ръка, не се усмихна, не ги поздрави. А те очакваха мъничко елементарна подкрепа в този безумно радостен момент от своя живот. Накрая една от издокараните хубавици спря да танцува на прозореца на колата, погледна изпод вежди към спирката и…

ядосано показа на чакащите среден пръст.

В рамките на хаотичната и нервна предизборна кампания, кандидатите за Брюксел и Страсбург непрестанно призовават младите българи не само да гласуват на Евроизбори 2009, но и да направят своя информиран избор. Какво, обаче, научиха седмица преди вота тези така важни избиратели?
Те със сигурност са били шокиращо впечатлени от заплатата, която всеки от 17-те ударили „джакпота”, според агенция АФП, предстои да получава в Европейския парламент, както и от забележителния факт, че сумата ще бъде три пъти по-висока от месечното възнаграждение на българския държавен глава. Защото за хора, които при голям късмет в кризата ще започнат работа за не повече от 300 лева, над 16-те хиляди евродепутатски лева на месец звучат не толкова като научна фантастика, колкото като обида.
Младите избиратели се увериха също, че

техните управници нямат нищо общо с елементарното човешко съчувствие

The Adventures of Pluto Nash movie

Madea Goes to Jail dvdrip

дори в  скръбния ден по повод гибелта на 17-те изпомачкани от допотопния соц-автобус невинни хора. Защото, както успяха да се убедят, освен далавера, властта означава и несекващи гуляи, плащани на безобразниците в резултат на техните гласове.
„Информираният” избор на младите ще бъде направен  и след като отдавна им е станало ясно, че образовани или не ще получават еднакви мизерни доходи на българския трудов пазар, че шансът дечицата им да се „вредят” за детска градина или ясла е хазартно минимален, че 95 на сто от техните връстници до 30 години обмислят да напуснат завинаги България и че наистина „реалността в страната е потискаща със социалното неравенство, несигурност, беззаконие и анархия”, както сочат резултатите от съвсем скорошно проучване на Института по психология към БАН.
Което обяснява и констатацията на НЦИОМ, че макар европейци да се чувстват младите, ще гласуват отново основно възрастните българи. Както и подсказва защо, през следващите дни и седмици, е възможно някому да бъде показан ядосан среден  пръст.

No Man’s Land: The Rise of Reeker release American Dreamz movie download

The Deal trailer In the Mouth of Madness release

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *