ЕВРОПЕЙСКИ КОЛЕДНИ ЧУДЕСА

В навечерието на Рождество Христово, българското правителство получи от Брюксел и своята „блага вест” – засега защитна клауза срещу България в областта на вътрешните работи и правосъдието няма да бъде налагана, тъй като тя не била в интерес нито на ЕК, нито на страната.
На новогодишния прием, организиран от министърката по европейските въпроси Гергана Грънчарова в края на миналата седмица, се открояваше фигурата на Главния прокурор на България Борис Велчев. И неслучайно. Това е човекът, от който до огромна степен зависи дали страната ще осъществи спешното изискване за максимален брой окончателни съдебни актове по делата от голям обществен интерес – „най-слабото” място на управлението във връзка с предстоящия междинен доклад на ЕК според изискванията т.нар. механизъм за сътрудничество и контрол в областта на вътрешните работи и правосъдието. Тези дни от Брюксел беше съобщено, че очакваният през февруари документ ще има технически характер, като в него ще бъдат проследени тенденциите в напредъка на страната в двете критични области според европейските изисквания. По-важният доклад на Комисията ще бъде в средата на годината и от констатациите

в него зависят по-нататъшните действия спрямо България. Exit Wounds hd

„Благата вест”, дошла от Брюксел в понеделник, се оказа твърдението на неназовани източници от ЕК, че  засега въпросът за налагане на предпазна клауза по глава „Правосъдие и вътрешен ред” за България не стои и опасността от непризнаване на българските съдебни решения в общността, както и на европейските – в България, се отлага най-малкото до втората половина на 2009-та година.
Едва ли някога ще стане известно какво точно са разговаряли на четири очи в Брюксел на 18 декември председателят на ЕК Барозу и българският премиер Станишев след като нито едно от знаковите съдебни дела, следени от Брюксел, не върви към осъдителна присъда през следващите, като цяло празнични, седмици. Няма да се разбере и дали

воплите на разтърсвания постоянно от социални протести и скандални корупционни разкрития министър-председател

Consequences release

за „критика, но и за подкрепа” от Брюксел са трогнали комисията и нейния председател. Засега е тайна какви официални информации е дало управлението на ЕК на 22 декември за усилията за справяне с оставащите проблеми.
Факт, обаче, е поредният жест на „разбиране” от страна на Брюксел за, вероятно, искреното желание на управляващите да направят възможното в борбата с корупцията по високите етажи на властта и организираната престъпност, както и да деблокират така необходимите европейски фондове за най-бедното и най-недоволно от своето управление население на ЕС.
Както е и факт, че на Коледа стават чудеса.
Дори и за хора, които по стар комунистически манталитет и идеология, не вярват в тях. И едва ли някога ще повярват

The Vault of Horror divx

buy Super Capers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *