ДА СЪРБАШ НАДРОБЕНОТО

Настроението през отминалата „новогодишна” седмица на българина се оказа далеч от празнично. Вместо повече надежда и оптимизъм през започналата 20-та година на прехода от тоталитаризъм към демокрация, гражданинът на най-обърканото европейско общество отново беше засипан с лоши вести и мрачни прогнози.
В навечерието на коледните и новогодишни празници Националният център за изследване на общественото мнение, който е официалната държавна социологическа агенция, сервира на българските управляващи неприятните си констатации, че апатията и гневът на българските граждани през следващите месеци ще нарастват, а икономическата и финансовата криза е вероятно да акумулират протестен вот и свръхполитизация на предстоящите в средата на годината евродепутатски и парламентарни избори. Ако се съди по изявленията на редица съсловни и профсъюзни организации, непосредствено след празниците ще започнат

протестите на полицаи, лекари, животновъди, зърнопроизводители, Sinbad: Legend of the Seven Seas dvd The Square

buy Laughing Gas

като застрашаваща заявка за изразяване на публично недоволство направиха и военослужещите. Чрез своята професионална организация „Легия „Раковски”, те предупредиха, че са готови да протестират срещу ниското заплащане и лошите битови условия за живот и работа.
Още в първите дни на Новата година ще се появят и сметките с повишените със средно 30 на сто цени на вода, топло и електроенергия. Това ще удари допълнително почти изпразнения по празниците джоб на българина, който най-вероятно ще реагира по досегашния модел – да не плаща тези услуги, без да си дава сметка, че тези действия са в състояние да взривят финансово и без това затъналите в дългове енергийни доставчици и енергопроизводители.
Започналото кризисно увеличаване на безработицата в страната ще привнесе допълнително социално напрежение още от самото начало на годината, когато стотици нестабилни фирми и предприятия ще бъдат принудени да оставят на улицата своята работна сила. В очакване на този процес,

експерти започнаха да предлагат и екзотични идеи,

като, например, университетите да увеличат своя прием с 10 на сто, като така от пазара на труда за 5 години ще бъдат „елиминирани” 125 хиляди млади хора, които ще имат възможност да повишат своето образование и да се върнат вече готови за работа. Звучи чудесно, ако някой би могъл да подскаже откъде тези 5 на сто от българската работна сила ще намерят средствата, с които да финансират своето образование, стига, разбира се да се насочат натам.
Всъщност най-показателната информация за българският хал се оказа съобщението, че съпругата на един от ноторните български ромски големци, известен като цар Киро, е била арестувана на парижкото летище „Орли” с току-що открадната дамска чанта в ръце. Светкавично ромската „царица” е представила няколко медицински свидетелства, че страда от непоправима клептомания, поради което поискала снизхождението на съда. Подобно на санкциите на ЕК спрямо България със спирането на евросредствата, крадлата била осъдена условно на 3 месеца и отново, подобно на управляващите в София, нейният „царствен” съпруг заявил философски  – „кой каквото си е надробил, да си го сърба”.
Така България навлезе в новата 2009 година – 20-тата година от ентусиазирания преход на страната от тоталитаризъм към демокрация.

Seven Signs of the Apocalypse ipod Patrick movie download Love Comes Lately

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *