ДА РАЗВЕСЕЛИШ МЛАДЕНЕЦA

Едно от характерните предпразнични събития в България се оказа намерението на народните представители да се почерпят  с  допълнителни „коледни възнаграждения за цялостната дейност през годината”. Какво, всъщност представлява този “хуманитарен” акт?
Ще бъде наивна грешка похвалното намерение за коледна премия на българските депутати да бъде възприемано като резултат от случайно или спонтанно хрумване. Още по-далеч от истината би се оказало популисткото обяснение за нахалство, безочие и „гьонсуратлък” на народното представителство, което, видите ли, на финалната права на своя мандат в 40-тия парламент, започва да губи всякакво чувство за мярка и приличие.
Съвсем не. Известно е, че само седмица преди идеята за коледните надбавки, българският парламент беше принуден да се откаже от едно друго „хуманитарно” предложение, зародило се в депутатските среди на партия „Атака” и получило силна подкрепа в редиците на БСП – чрез бърза промяна в Кодекса за социалното осигуряване, народните избраници да могат да се пенсионират на 55 години, като пенсиите бъдат 70 на сто от сегашната им депутатска заплата, без оглед на осигурителния стаж. Предложението светкавично намери дълбок отзвук в сърцата на почти половината народни представители, които се привидяха като

щастливи пенсионери с месечните 1500 лева,

The Adventures of Huck Finn hd

които ще им бъдат изплащани пожизнено със средствата на българския данъкоплатец. Всичко това щеше да бъде чудесно, ако все пак минималната пенсия в най-сиромашката европейска членка и то от април догодина, ще бъдат „заветните” 124 лева или 60 евро, а простосмъртните „щастливци”, които ще я получават трябва да са най-малко на 63 за мъжете и 59 години, за жените.
Предложението не мина и повечето вносители на забележителния „законопроект”, под натиска партийните си ръководства, със скърцане на зъби оттеглиха подкрепата си за него.
Така, като като дребен и красив компенсационен жест, ръководството на парламента е на път да преразпредели икономисаните от ведомството средства и да зарадва всичките си служители с финансов коледен подарък. Този

приятен звън на парламентарните коледни камбанки

Martian Child movie

Neverwas dvdrip

щеше да е все пак приемлив, ако извън сградата на пл.”Народно събрание” не се случваше нещо позабравено от години – надигането на зимно обществено недоволство, което според най-новите прогнози на правителственият Национален център за изследване на общественото мнение, през следващите месеци ще расте, а икономическата и финансовата криза се очаква  да акумулират протестен вот и свръхполитизация. В дъното на този взривоопасен потенциал са страховете на българина за насъщния, както и острото недоволство от хората във властта.
Всичко това, обаче, не вълнува българските народни избранници. Запленени от шарените коледни светлинки и очакваната заслужена зимна ваканция из родните градове, селца и паланки, те вече правят своите политически сметки за следващата изборна година. Без  и да помислят дори, че най-сигурния начин да развеселят Младенеца в деня на неговото  Рождество, е да твърдят, че имат планове…

The Order hd

The Muppets’ Wizard of Oz dvd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *