ГОЛЯМАТА ВАКАНЦИЯ

31.07.08

Ако за българските медии „голямата” новина през седмицата беше обреченото искане на недоверие към кабинета, истинското събитие за депутатите се оказа гласуваната непосредствено преди вота от самите тях лятна ваканция от 1 август до 5 септември.
Защото най-сетне ваканцията дойде! Започва очакваната дълга лятна почивка далеч от сградата с надпис „Обединението прави силата” и от разбитите жълти павета, които символично разделят срещуположните ведомства в началото на софийския булевард „Дондуков”. Депутати, политици, висши държавни служители и бюджетен персонал потеглят с къде най-новите, къде по-малко нови автомобили към родните места и летните курорти, независимо дали са на бетонирания български черноморски бряг или по Егея и Беломорието. А може би на Лазурния бряг или във Флорида?
Знае ли човек?
Важното, обаче, е друго – с чувство на изпълнен политически, професионален, партиен и граждански дълг, тези избрани от народа и посочени от народното представителство държавни служители ще забравят за повече от месец столичния хаос и ще се отдадат на заслужен отдих от лудницата на пленарната зала, парламентарните комисии, министерските кабинети, медийния натиск. И от „тормоза” на Брюксел, разбира се, който, странно защо, се разгневи на най-бедната и същевременно най-ученолюбива в усвояването на еврофондовете държава,

обявена от нейния министър-председател за „изкупителната жертва” на проблемите в ЕС

Normal Adolescent Behavior rip

с Лисабонския договор, икономическия растеж в Еврозоната и предстоящите избори за европарламент.
Едва ли предупрежденията на иначе прозорливия лидер на ДПС Ахмед Доган, че управляващите не бива да се радват на спечеления вот на недоверие и че „ситуацията продължава да бъде напрегната и тревожна”, могат да нарушат рахатлъка на правителствените курортисти. „Докато сме на власт – да си поживеем” ще си повтарят те и ще се гмуркат по-надълбоко в прохладните морски дълбини за да не чуват неприятните звуци от повърността.
„До есента населението ще узрее за улични протести и ние отново ще се извисим на трибуните”- мечтаят знайни и незнайни опозиционни лидери и лидерчета, като в следобедна си „сиеста” на плажа сънуват многохилядни митинги озвучени с песните на протеста.
„Ще добутаме докрай мандата на този парламент, а догодина – каквото сабя покаже!” – се самоуспокояват депутатите

и вдигат мобилния телефон за да „сръчкат” дистанционно семейния бизнес.

buy Fired

The Girl in the Caf? full movie

„И аз ще си изкарам кротко втория мандат – ще побутна това-онова след парламентарните избори догодина и никой след няма да ме закача докрая”, мечтае в жегите държавния глава и си спомня вкуса на родната граовска сливовица.
Така голямата политическа ваканция на елита започва. За 60 на сто от обикновените българи тя няма да се състои поради недоимък, според социолозите, а за 200 хиляди от останалите 40 процента българи тя вече е изконсумирана в съседна Гърция.
Там пясъкът и морето са все още чисти, а „бетонирането” е възможно единствено с гръцкото „узо”.

One thought on “ГОЛЯМАТА ВАКАНЦИЯ

  1. Внимание цензура!

    Блокираха сайт разобличаващ управляващите. В продължение на един час беше блокиран достъпът до електронния сайт “Опасните новини”, който публикува разобличаващи материали, свързани с управляващите от БСП, ДПС и НДСВ. Това не е първият случай, когато българските власти цензурират електронни сайтове, но до този момент това винаги е било свързано с търговски спорове и разправии, в които бяха използвани органите на реда.
    http://www.kafene.net/news.html?fb_990998_anch=4474874

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *