ПРЕДИЗБОРЕН „РИНГ СВОБОДЕН”!

Поредният шумен спор между министър-председателя Сергей Станишев и столичния кмет Бойко Борисов, избухнал около най-новите намерения за публичен дебат между двамата, е част от предизборната шумотевица в България.
Двамата основни участници в предстоящия изборен боксов мач за премиерската купа  – сегашния министър-председател и столичния кмет започнаха подгряването на публиката още през октомври миналата година, когато Сергей Станишев, тогава в битността си на председател на Висшия съвет на БСП, изпрати покана до лидера на партията ГЕРБ Бойко Борисов за публичен диспут. Според идеята на инициатора, спорът трябваше да обхваща перспективите за развитие и бъдещето на България, а целта беше гражданите да придобият реална представа за „философията и визията” на лидерите на двете „най-влиятелни политически формации” в страната. Отговорът на

Борисов в неговия характерен стил

тогава беше, че не е сигурен как ще реагира, ако диспута започне примерно с използуваната вече от Станишев реплика „здравей, циркаджийо” и въобще как би завършил подобен дебат.
Точно шест месеца по-късно ситуацията се повтори с малки изменения в разменените реплики, като на гневните думи на Борисов изречени в студената неделна вечер пред Министерския съвет, че премиера е „страхливец”, че неговите хора правят „селски номера” и че той сравнява правителствената сграда с „улицата”, другата страна отговори, че поведението на кмета било „истерично”, „неадекватно” и „първосигнално”. С голяма степен на сигурност може да се очаква, че непосредствено преди и по време на самия изборен боксов мач по ринга ще хвърчат кръв и избити зъби, а от тежките политически удари ще има счупени ребра и тежки синини –  за удоволствие на местната озверяла публика и за удивление на онези, които ще наблюдават политическото дерби от чужбина.

Възникват въпросите – а каква е ползата от всичко това?

С какво ефектните словесни крошета и ъперкъти между двамата политически боксьори ще помогнат на хората да оцелеят в икономическата криза? Как фиксираното съзнание на биещите се върху нанасянето на по-унищожителен удар върху противника ще реши проблемите с корупцията, организираната престъпност и тежките социални проблеми на страната? Ще може ли нокдауна на единия или другия противник да разблокира финансовите залагания на Брюксел за най-бедната и недоволна от битието си членка на ЕС? По какъв начин юмручния дуел между политическите лица на наистина двете най-популярни в момента политически формации ще демонстрира техните намерения за управленски действия през следващите четири години, когато предстои да се оправя стопанската разруха след кризата?
Всъщност в еуфорията на предстоящият „кървав”, по прогнозите на мнозина, властови двубой в България, подобни въпроси са неадекватни и до голяма степен дори излишни. Голямото „риалити шоу” на боксьорите-политици предстои  и избирателите със сигурност ще са подготвени за него. С гроздовата и тънкото мезенце пред телевизора.
Както диктуват историческите сеирджийски традиции в местните географски ширини.Dahmer video

The Prize Winner of Defiance, Ohio trailer

Jonathan Livingston Seagull dvd

Grad Night film

Van Wilder 2: The Rise of Taj trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *