МАЙТАП БЕ, БЪЛГАРИНО!

.!.

Първи април е Ден за хумора или Денят на всички глупци. Отбелязва се в много страни по света, в това число и в България, където освен в условията на криза, денят предхожда европейските и парламентарни избори.
Писателят Чудомир обичал да казва, че „най-празния от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднаж”. За българина подобни „празни” дни  изглежда са повечето в годината, въпреки неистовите усилия на медийни клоуни от всякакъв вид да го развеселяват и разсмиват от ефира всяка вечер. Обикновено безвкусните шегички, адресирани към най-недоволния, изнервен и най-беден гражданин на ЕС по-скоро го карат да се чувства като глупец, отколкото повдигат неговото настроение.
Майтапи все пак има и техни автори обикновено стават ентусиазирани функционери, държавни служители и най-вече политици.
В края на седмицата софиянци се посмяха доста на намерението на закъсала общинска фирма да превърне

Борисовата градина в място за конна езда, подобно на нюйоркския Сентръл парк. Mirror Mirror full movie Nights in Rodanthe release

Смешното дойде от това, че и сега из мръсните алеи на запуснатата градина препускат коне, но те са или на конните полицаи, които гонят крадци и насилници между дърветата, или са впрегнати в неуморните ромски каручки, натоварени с каква ли не  боклучена плячка .
Искрено веселие предизвикаха и двамата лидери на дясната политическа ос ДСБ-СДС, които със сериозен тон обявиха, че очакват след изборите коалицията да има 45 депутати в Народното събрание и трима в Европейския парламент. По този повод една от емблемите на десницата Едвин Сугарев изрази в печата съмнение, че лидерския тандем на новото сдружение владее правилата на простата аритметика и нарече формацията „Тюрлю-гювеч коалиция”.
В първоаприлската естрада на смеха се включи и самият премиер Сергей Станишев. На витошката хижа „Алеко” в края на седмицата той призова българите да подкрепят родния туризъм, като почиват през лятото в страната, след което ни в клин, ни в ръкав награди деца, ученици по каране на ски, с почивка в скъпия швейцарския курорт Сейнт Мориц. Вероятно единствените, които не са се разсмели до сълзи на този комичен етюд са

червените пенсионери от контингента на Програмата за активно стареене” Dragonfly divx Astérix et les Vikings release

On the Waterfront rip Skinwalkers move The Cake Eaters Waters Rising hd Birthday Girl move

на социалното ведомство, които със сигурност ще почиват в страната и с пенсиите си от 60 евро ще подкрепят родния туризъм.
Естествено на Първи април предстои да се чуят още много смехории, които ще бъдат изръсени съзнателно или не в публичното пространство. Дали в условията на икономическа криза и управленски хаос българина ще се забавлява искрено, е доста съмнително. Вероятно някъде в съзнанието му  ще се върти обърканото „Който последен се смее, сам пада в него”, което по своему е също весело, особено когато предстоят и избори.
Просто както би казал извънземният Алф на местния език: „Майтап бе, българино”!

One thought on “МАЙТАП БЕ, БЪЛГАРИНО!

  1. Coumngatboutt

    BMW автомобиль всех поколений безупречен во всем.
    http://www.fedrado.ru Здесь представлены модели самых мощных и быстрых из всей коллекции BMW/
    Серия M (motorsport) Power Лучшие авто

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *