ДЪРЖАВА НА КОНЦЕСИЯ

04.06.2008

Хаотичното строителство в България, законно и незаконно, е на път да премине всякакви граници. Ще предизвикат ли обществена реакция предложените от правителството за гласуване в парламента нови поправки в Закона за концесиите ?

Българинът се е гордял със строителните си умения от древността до днес. Крепости, дворци в миналото, мостът над р.Янтра, построен от емблематичния майстор Колю Фичето през 1867 година, същата, в която инженерите Рьоблинг почти довършват дългия близо 2 километра Бруклински мост над Ню-Йоркската Иист ривър, през по-новата история „монументалните” сгради на Партийния дом, Министерския съвет и Президентството в столицата, НДК и „билдингите” на окръжните комитети на БКП в провинцията, повсеместните панелни комплекси, които бяха професионална гордост за строители и архитекти и тиха „радост” за социалистическия труженик – всичко това демокрацията получи като наследство. За да сътвори след 1989 година своя нов строително-архитектурен „облик”, който днес предизвиква

повсеместна погнуса и отвращение Hollywood Dreams film Zodiac ipod

не само сред хората, но и сред самите негови създатели и изпълнители.
В България освен, че се строи грозно, евтино и некачествено, строи се лакомо, агресивно и незаконно. Инвеститорите, както харесват да бъдат наричани хилядите вече строителни предприемачи, завладяват безогледно и най-невъзможните терени в столицата, големите градове, по Черноморието и планинските курорти, за да ги превърнат в типови шарени „човекарници”, сиреч жилищни сгради, кич-хотели, бизнес-центрове и „мол”-ове, които са колкото безмислени, толкова и скъпи. Броят им отдавна е надхвърлил нуждите и възможностите на най-бедното население в ЕС, а превърнатата в разтърсващо грозна хотелска сергия черноморска крайбрежна ивица, вече отблъсква дори и скромните туристи, камо ли заможните.
За днешните „наследници” на Колю Фичето, обаче, спиране няма!

Capricorn One video

След като съсипаха София и по-големите градове, унищожиха със сеч и бетон най-хубавите планински курорти на страната, след като превърнаха малкото истински морски плажове в хотелиерски кочини, погледът им е насочен и към морските води на крайбрежието, където възнамеряват да направят яхтени пристанища, луксозни заведения, водни хотели-небостъргачи и какво ли още не! И ще го сторят, защото зад тях е организираната престъпност и корумпираното управление, станало отдавна трън в окото на ЕС!
Така е, когато една цяла държава се експлоатира като концесия от нейната политическата и икономическа върхушка. Така ще бъде, докато на избирателите в тази държава това продължава да им доставя извратено политическо и гражданско удоволствие…

BloodRayne buy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *